Ondervloeren

 

Unifloor

Wist u dat loopgeluid en contactgeluid de grootste vorm van geluidshinder in huizen en appartementengebouwen vormen? Stelt u zich eens voor dat uw bovenburen veelal schoenen met hoge hakken of leren zolen dragen of een zoontje hebben die helemaal gek is van zijn knikkerbak! Of misschien herkent u zichzelf hierin en wilt u niet dat uw onderburen bij u komen klagen! Dit is ook de reden dat er – wereldwijd – steeds strengere regels ten aanzien van de geluidsreducerende eigenschappen van ondervloeren opgesteld worden.

De mate waarin loopgeluid en contactgeluid worden gereduceerd hangt grotendeels af van het soort ondervloer dat gebruikt wordt. Het grootste gedeelte van de ondervloerproducten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, is echter niet in staat om een voldoende mate van geluidsreductie te leveren. Deze producten dragen dan ook niet de juiste kwalificatie, zoals bijvoorbeeld het TNO 10 dB productlabel. Dit label wordt alleen toegekend wanneer de TNO testen volgens de laatste NEN-BS-EN-ISO 140-8 / 717-2 (NPR 5079 / BRL 2003) normering zijn uitgevoerd. Onder deze omstandigheden zullen vele ondervloerproducten beduidend onder de norm presteren ten aanzien van hun loop- en contactgeluidreducerende eigenschappen.

Wanneer men niet de juiste ondervloer installeert kan het woongenot danig verstoord worden. Daarnaast is het toepassen van de correcte ondervloer van grote invloed op de levensduur van uw kostbare vloer, of dat nu vloerbedekking, hout, laminaat, tegels of natuursteen is! Een belangrijk punt hierbij is dat elk type vloerbedekking haar eigen type ondervloer vereist, om de norm van 10 dB Δ?Llin contactgeluidreductie te behalen.

Dit is dan ook de reden waarom alle geluidsreducerende Unifloor producten speciaal voor elk type vloerbedekking ontwikkeld en gefabriceerd zijn.

Voor meer informatie ga bij uw AZ Kurk- en Parketspecialist langs!

 

 

 

 

streep

AZ Kurk & Parketspecialist  |  Steynlaan 4  |  3701 EE Zeist  |  T 030 6912333  |  F 030 6922475  |  E azkurkenparket@tele2.nl